Presentationer

Johan Jönsson, frilansskribent, novellförfattare, diversearbetare i text. Bakgrund i fantastikföreningen Catahya och i diverse fantastikrelaterade tidskrifter. Insyltat i Wikipedia och Wikimediarörelsen. Redaktör för Vetsaga.

Anna Davour, fysikforskare och inbiten sf-läsare. Har tillsammans med andra arrangerat sf-kongresser i Uppsala och Göteborg. Ger ut ett eget fanzine sedan 1998, och har skrivit i flera andras fanzines under åren. Recenserade tidskrifter i Minotauren, skriver ibland om böcker i Nova Science Fiction. Försöker för närvarande öka sin världsvana, och har slagit sig ner i en kanadensisk stad där det turligt nog finns en fantasybokläsargrupp att utbyta boktips med.

Fredric Bauer, student av bland annat germanistik, nautik, demokrati och kemiteknik men intresserad av långt mer. Litteratur i form av noveller och dramer står högt i kurs – gärna med oputsade kanter och oväntade twister. Bakgrund i Catahya och skriver gärna överläggande, undersökande och granskande – men framförallt för sin egen skull.

Andrea Grave-Müller, arkeolog, skribent och fantasyälskare bosatt i Göteborg. Det började med folksagor och Narnia-böckerna, och på den vägen är det. Är bland annat aktiv som skribent i föreningen och communityt Catahya.

Johan Anglemark, redaktör, skribent och översättare. Ansvarade under fyra år för förlaget Äventyrsspels fantasyutgivning. Medlem i diverse Tolkiensällskap sedan 1981 samt ordförande för Alvarfonden, Sveriges enda stipendiefond för science fiction-entusiaster. Beundrar Carl Barks och Mervyn Peake.

Hans Persson, datatekniker, bloggare och storläsare. Ordförande i Linköpings Science Fiction-Förening och medarrangör till sf-kongressen ConFuse sedan 1991. Har alltid varit storläsare. Började med Jules Verne och Tolkien, gjorde sedan en omväg över rollspelande innan sf-fandom halade in honom.

Stefan Ekman, litteraturvetare, disputerade 2010 med en avhandling om miljöns betydelse för fantasylitteraturen. Tidigare fantasyspecialist på B. Wahlströms bokförlag, frilansande föreläsare och översättare (främst tekniska översättningar). Inbiten anglofil som föredrar noveller (ju kortare destor bättre) framför romaner och gärna läser dramer (de är till sin natur ganska korta). Läser, läser om, och skriver om fantasy i stort sett på heltid just nu.

Daniel Albertsson, kulturvetarstudent i Linköping med tankarna åt filosofin och litteraturvetenskapen. Släcker törsten efter berättelser med böcker i första hand, filmer i andra hand och med den egna författarådran i tredje hand. Har skrivit recensioner för Moviemix, men är nu aktiv skribent på Catahya. Hängiven läsare av Patricia A. McKillip och Charles de Lint.

Martin Glännhag, student, humanist och drömmare. Intresserad av många ting inom konst, film och litteratur – särskilt av pulperan inom science fiction, fantasy och skräck. Läsare av fantastik nästan ända sedan han lärde sig läsa. Bland hans favoritförfattare återfinns Lord Dunsany, James Branch Cabell och Clark Ashton Smith. Medlem i Linköpings Science Fiction-Förening.

Nahal Ghanbari, student inriktad på barn- och ungdomslitteratur, på väg till Uppsala. Recenserar och skriver om anime och manga för Science Fiction-bokhandeln för att förena nytta med nöje. Gick vilse i fantasygenren tidigt och stannar gärna där, samtidigt som det nyfiket rotas runt i annat. Läser och drömmer mycket, skriver och reser för lite.

Charlotte Strömbom, motvillig juridikstudent med en fil. kand. i litteraturvetenskap. Har närt en stor fascination för översättning och översättarens roll ända sedan hon läste en märklig version av Salingers The Catcher in the Rye, och vill egentligen mycket hellre bli översättare än jurist.

Karolina Andersdotter, studerar lingvistik och nordiska språk (i synnerhet isländska) i Uppsala. Föredrar i läsväg Harry Potter och har så gjort sedan 1999 men läser glatt mycket annat också. Har sedan 2005 varit entusiastisk i grupp i Uppsala Slug Club. Tänker sig en framtid i biblioteksvärlden.

Tobias Harding, kultur- och demokratiforskare vid Linköpings universitet med en bakgrund inom statsvetenskap, religionshistoria och filosofi. Läser sf och fantasy sen gammalt och inresserar sig för böcker som får en att se världen på nya sätt.

Fredrik F. G. Granlund (född 1979) har en mängd högskole- och universitetspoäng inom bland annat datavetenskap, pedagogik, filosofi och psykologi – samt en lärarexamen för högstadium/gymnasium. En ytterst deprimerad författare av noveller, dikter, essäer och romaner, men även översättare och bok- och filmrecensent – en bibliofil som intresserar sig för och läser de allra flesta genrer, men föredrar författare sÃ¥som Salinger, Bukowski, Baudelaire, Kafka, Nietzsche, Poe och Lovecraft. Bor sedan födseln i Mariestad och driver litteraturbloggen ”Marmeladkungen”.