Barnarbete

‘And I still find myself miserably idle,’ said Crummock, ‘with my children looking to my weapons, and cutting arrows from the dead. Good work for children, that, gets ‘em comfortable around a corpse.’

The Last Argument of Kings, Joe Abercrombie.

Mer om , , , ,

Kommentarer

  1. J-h:n skrev:

    Vad tyckte du om Abercrombie annars?

  2. Johan J. skrev:

    Sisådär. Jag tycker att första boken huvudsakligen ägnas åt att presentera huvudpersonerna för läsaren, och jag är måttligt förtjust i att det skall behövas en stor, tjock bok för det. Hans personer är intressanta, men jag tycker inte att det så att säga är lika väl skildrade som de är skapade. På det stora hela tycker jag att det är helt okej läsning, och det finns saker jag definitivt uppskattar, men inte några böcker värda att höja till skyarna på det sätt som många har gjort.

  3. J-h:n skrev:

    Kan väl i stort sett hålla med. Jag uppskattar intentionerna väldigt mycket, men är kanske inte alldeles övertygad av resultatet. (Och så hatar jag att han gör den där Jordan-grejen och låter folk tänka i kursiverad direkt anföring. Tala om illusionsbrytande!)

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.