Tjocka böcker

Dagens böcker, inte minst science fiction- och fantasyböcker, har en tendens till att bli alldeles för långa. Inte för att det är något fel i att en bok får ta så mycket plats som berättelsen kräver, vad det än är i den som kräver det. Problemet är att det i många fall handlar om sidor som inte tillför någonting nämnvärt av värde på något plan. Det ger sällan, åtminstone inte mig, mycket mer att läsa en tjock än en tunn bok — så visst kan en bok på niohundra sidor vara bra, men varför skall jag hellre läsa den än tre lika bra böcker på trehundra sidor var? Låt för all del böcker vara tjocka, men bara när det är motiverat. Say no to fat books.

Trackbacks & Pings

  1. spilleautomater spål till 1/9 2014 klockan 01:56

    spilleautomater spål

    Tjocka böcker &raquo Ampersand

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.