Catahyas novelltävling & Catahya 2

Catahyas novelltävling är avgjord.

1. ”Förfrämligandet”, av Terje Nordin
En fängslande, välskriven och annorlunda berättelse som lyckas vara rolig, spännande och otäck utan att någonsin förlora sin absurda stämning.

2. ”Saturion”, av Martin Holmström
Med målande beskrivningar och ett vackert språk bygger författaren skickligt upp stämningar och fångar läsaren i denna fascinerande klaustrofobiska science fiction-berättelse, som tar en högst oväntad vändning och inte räds de mer existentiella frågeställningarna.

3. ”Utflykt”, av Karin Tjäder
För snyggt språk och med en vinkel som inte syns alltför ofta i noveller. Smått obehaglig i sitt ämnesval, men fortfarande humoristisk på ett mörkare sätt. Den lyser som mest i de allra sista raderna, precis som en bra novell bör.

Hedersomnämnanden:

”Duvgrå fjädrar”, av Therese Lindberg
Novellen är komprimerad på ett sätt som lämnar mycket till läsarens fantasi, när det kommer till luckor i handlingen såväl som känslor hos personerna inblandade. Det görs bra och med ett vackert språk.

”Under höljet”, av Gabriel Nilsson
Med humor och mycket värme berättas en vardaglig och stillsam historia, som dock inte saknar en kärna av allvar. Huvudpersonen tecknas levande och rörande, och berättelsen är överlag mycket välskriven.

”Svante”, av Christina Friborg
En obehaglig och smått ödesdiger atmosfär genomsyrar novellen från början till slut och gör den till en minnesvärd läsupplevelse.

Dessutom görs det sista arbetet med en helt ombyggd sida för Catahya. Se diskussionerna kring det här, och titta på betan. Kika även på designtävlingen. Du kanske har lust att ställa upp?

Kommentarer

 1. Hans Persson skrev:

  Det vore mycket trevligt om Catahyas forum äntligen lärde sig att komma ihåg vad jag läst och inte läst. Det skulle motivera mig att använda det mer regelbundet.

 2. Johan J. skrev:

  Personligen skulle jag föredra om forum med den funktionen hade möjligheten att stänga av den: jag vet för det mesta vad jag har läst och inte har läst och vem som skrev det senaste inlägget och när på forum jag använder, så allt ”nya inlägg”-grejen gör för mig i de flesta fall är att få mig att slösa tid på att kolla sådant jag egentligen inte är intresserad av, bara för att få bort markeringen. Men jo, det är en inplanerad funktion:
  http://www.catahya.net/forum/svar.asp?tid=9468&forumid=70

 3. Johan J. skrev:

  Det här tycker jag är ett lovande designutkast, för övrigt.

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.