Kongresschema 2008

En sf-kongress är ett intressant arrangemang. Det är ett tillfälle att möta science fiction- och fantasyförfattare, om man nu är intresserad av det, och att lyssna på föredrag, diskussioner och debatter om olika aspekter av science fiction och fantasy. Det är också som en fest, där man kan träffa folk och slå sig ned och diskutera ungefär vad som helst om man inte längre orkar med all fantastik. Framför allt är det väldigt roligt. Aldrig varit på en? Fundera på att göra någonting åt det.

Närområdet har ett intressant preliminärt schema för nästa år.

Åcon (Mariehamn) 1-4/5
Confuse/Swecon (Linköping) 13-15/6
Finncon (Tammerfors) 26-27/7
Stocon (Stockholm) 1-3/8
Kontext (Uppsala) 10-12/10

Mina främsta prioriteringar är Mariehamn (förra årets Åcon var en fantastiskt rolig kongress), Linköping (Swecon) och Uppsala (som kommer att bli jättebra ? kom dit!), men målet är att ta sig iväg även till Stockholm (vilket inte borde vara särskilt svårt) och Tammerfors. London hade också varit jätteroligt, men det är nog bara att inse att det inte är ekonomiskt realistiskt.

Två någorlunda lättillgängliga kongresser återstår även i år: Oslo och Köpenhamn. Till den sistnämnda kan man (om man kan) skicka mig eller Ylva Spångberg.

Mer om , ,

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.