Meta

Jag har undvikit att uppgradera WordPress, som driver både Ampersand och Vetsaga, ett tag nu, eftersom det fungerade sisådär förra gången jag gjorde det. Det har gnagt på mitt samvete ett bra tag, så till sist tog jag mig i kragen, konstaterade att det löste sig smärtfritt med Kontexts gamla sida och tryckte med darrande pekfinger på ”Upgrade” för Ampersand.

Nu sitter jag med närmare trehundra inlägg med tillhörande kommentarer där alla å, ä, ö, Å, Ä, Ö, ü, í, é, –, ó, ç, á, ð och förmodligen några andra tecken jag har missat har förvanskats och måste, ganska snabbt, bestämma mig för om jag skall gå tillbaka till senaste backupen eller fixa det här manuellt.

Det känns som om Vetsaga får dras med nuvarande WordPressversion ett tag.

Uppdatering tjugo timmar senare: nu fungerar saker som de skall med senaste WordPressversionen, tack vare Emil.

Trackbacks & Pings

 1. www.readyrefresh.com login till 1/1 2020 klockan 08:07

  http://www.readyrefresh.com login

  Meta &raquo Ampersand

 2. a till 2/8 2020 klockan 15:15

  a

  Meta &raquo Ampersand

Kommentarer

 1. Magnus Edlund skrev:

  Jag fick det där problemet en gång också. Vette fanken hur jag löste det. Tror jag gick tillbaka till den äldre versionen, och sen inte uppgradera förrän ytterligare en ny verre dykt upp

 2. Johan J. skrev:

  En av mina första reaktioner var ”men det här borde rimligtvis gå att lösa genom databasen”, varpå jag diskuterade saken med en vän som påpekade att, ja, det borde det, men jag borde förmodligen låta bli att försöka fixa det på egen hand utan vänta tills han kunde hjälpa mig imorgon.

 3. Magnus Edlund skrev:

  Klassisk lösning! Ta hjälp av någon som kan mer. :-)

 4. Johan J. skrev:

  Mhm. Tack och lov för snälla vänner.

 5. Johan J. skrev:

  Det är för övrigt vid sådana här tillfällen man får för att man envisas med att använda saker som í, é, ó, ç, á och ð i utländska namn, istället för att som de flesta svenskar bara nöja sig med i, e, o, c, a och d.

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.