Utandning

Ted Chiang senaste novell, ”Exhalation”, som publicerades i antologin Eclipse 2 (red. Jonathan Strahan) är nominerad till årets Hugopris i novellkategorin och går därför tills vidare att läsa här. Själv vet jag inte vad jag skall tycka: det är en intelligent, roande och underfundig berättelse – klart bättre, tycker jag personligen, än till exempel ”Understand”, ”Division by Zero” eller ”Liking What You See: A Documentary”. Å andra sidan är den inte mycket mer än så, och inte alls på samma nivå som ”Story of Your Life” eller The Merchant and the Alchemists Gate. Jag hoppas innerligt att den inte faktiskt var en av de fem bästa sf-novellerna publicerade 2008.

Vilket är i och för sig är ungefär hur jag har känt inför varje Hugo- och Nebulanominerad novell jag har läst hittills i år.

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.